Exposities

Er zijn binnenkort geen exposities.

Nooit meer een ramp als ‘53

Watersnoodmuseum, Weg van de Buitenlandse Pers 5, 4305RJ Ouwerkerk.

2 juni t/m 15 september. Geopend, elke dag van 10.00 – 17.00u.

Uit 141 inzendingen zijn de werken van de kunstenaars Ton Lamper, Anne Nobels, Hans Wilschut, Mark IJzerman, Victorine Pasman en kunstenaarsduo Walter van der Velden en Aart Kuipers geselecteerd.

www.watersnoodmuseum.nl

De Vloed – een werk waarin de impact van de ramp, de strijd tegen het water, menselijk ingrijpen in de natuur en de zorg voor de toekomst ligt besloten èn het moet mensen bewust maken dat grote inzet nodig is.

Reden om voor een arbeidsintensief en ambitieus ontwerp te kiezen. De Vloed bestaat uit vijf grote linoleumsneden, dicht naast elkaar gepresenteerd en wand vullend. Een woeste golf, een muur van water, in zwart gedrukt over een grijsblauw raster. Het raster telt 1836 vierkanten, het aantal slachtoffers van de ramp in 1953. 

De grijsblauwe kleur en vierkante vorm verwijzen naar de sobere gedenkstenen die je vindt op kerkhoven waar slachtoffers begraven liggen. Een vierkante abstracte vorm die het onbeschrijfelijke leed van de slachtoffers afdekt, alle leed laat zich niet in een realistische voorstelling vatten. De vele vierkanten tekenen de overweldigende omvang van de vernietigende vloed. Door slachtoffers zo te verbeelden, zonder verwijzing naar plaats of individu, ontstaat een universeel beeld voor alle slachtoffers van het water, vroeger en in deze tijd.

De vierkanten verwijzen ook naar beton en basalt dat gebruikt wordt om het stijgende water te bedwingen. Maar het zijn ook bouwstenen voor de toekomst die, gebaseerd op het menselijk leed van 1953, ingrijpen op korte termijn noodzakelijk maakt. Men kan niet lijdzaam afwachten, men moet nu bouwen aan het nieuwe, meest omvangrijke deltaplan ooit: ons klimaat, onze planeet, ons bestaan in het universum. Een tour de force!

Kunstschouw 2023

10 juni t/m 18 juni in de Jacobuskerk te Renesse, elke dag geopend van 10.00 – 17.00u., behalve op zondag 11.00 – 17.00u.

www.kunstschouw.nl

Een bunder kunst

 

Vanaf 4 juni op Een Bunder Kunst, ingang Panhoeveweg, ’s-Heer Arendskerke.

Expositie: Kapstokken – Iconography: Symbols & Secrets.


Geopend op:

18 juni Presentatie/performance van Leyla de Muynck

2 juli concert met dans van BOI AKIH

6 juli bezoek en workshop voedselbos OBSl Nisse

11 juli workshop OBS Schengehof

12 juli workshop gamelan

16 juli concert BOI AKIH met special guest


Medio augustus presentatie residentieperiode Pien Vroonland en Roger van der Veeken


En op afspraak.

www.eenbunderkunst.nl